Nyhetsbrev for oktober 2021


Nettside | Facebook | Discord | Instagram | LinkedIn | Epost

Nyhetsbrev for oktober 2021!

Nyhetsbrevet er hvordan du kan være sikker på at du har fått med deg alt som har blitt gjort den siste måneden, og hva vi planlegger å gjøre i den neste! Denne måneden har vi sluppet en rekke nye sider og prosjekter rettet mot jusen på UiO, og skapt mye interesse rundt prosjektene våre for universitet og høyskole. Her er det mye man kan ta tak i, og mange måter å bidra på. God fornøyelse!

Innholdsfortegnelse

 1. Videregående – Folkeliggjort
 2. Universitet og høyskole – Folkeliggjort
  1. Notater for studenter
  2. Ressurser i …
 3. Jusutdanning – Folkeliggjort
  1. Jus på UiO – Folkeliggjort
 4. Jus – Folkeliggjort
 5. Nyheter og oppdateringer
  1. Arbeid med ny maskot
  2. Statistikk
  3. Reklame
 6. Du kan bidra!

Videregående – Folkeliggjort

Det neste som skjer for “Videregående – Folkeliggjort” er en ny runde med markedsføring og interesseskaping i desember eller januar. Vi har ikke klart å få noen interesserte med på laget fra forrige runde (august-september). Om du kan skape litt interesse rundt å folkeliggjøre videregående ber vi deg gjøre det, slik at vi kjappere kan komme oss ut av “oppstartsfasen” til dette prosjektet. Planer for neste runde kommer i nyhetsbrevet for november 2021. 

Prosjektside: https://folkeliggjort.no/videregaende-folkeliggjort/ 

Universitet og høyskole – Folkeliggjort

Denne måneden har vi begynt på en ny runde med markedsføring for “Universitet og høyskole – Folkeliggjort”. I den anledning har det blitt jobbet en del med “Notater for studenter” og “Ressurser i …”. Det har kommet mye interesse fra Det juridiske fakultet, som er veldig spennende!

Neste måned starter Tobias (radeeven@folkeliggjort.no) en redaksjonsgruppe for 1. semester på Rettsvitenskap i Oslo. Det vil bli jobbet videre med Ressurser i jus på UiO, og laget en side for Ressurser i EXPHIL03. 

Notater for studenter

Forrige måneder kom et nytt system for Notater for studenter. Denne måneden har vi fylt inn alle notatene fra forrige system og informert på prosjektsiden om hva det vil si at vi deler notater gjennom den åpne lisensen Creative Commons Navngivelse 4.0 Internasjonal

Den åpne lisensen innebærer at studentene faktisk kan 

 1. Laste ned et notat
 2. Tilpasse notatet egen bruk
 3. Publisere notatet på nytt igjen

De neste månedene kommer vi selvfølgelig til å legge inn notater etter hvert som folk sender dem inn, og fortsette å skape interesse rundt det å dele notater. Det tekniske arbeidet med Notater for studenter er vi imidlertid ferdige med på en stund.

Du kan bidra til prosjektet ved å oppfordre andre til å sende inn notatene sine gjennom å trykke på “Send inn notater!”-knappen på prosjektsiden. Og så håper vi selvfølgelig du vil sende inn dine egne om du har. Ingen notater er for dårlige, alt er bedre enn ingenting. Laster du opp dine egne, får andre interesserte et utgangspunkt og inspirasjon til sine egne. 

GitHub: github.com/folkeliggjort/notater-for-studenter

Prosjektside: https://folkeliggjort.no/utdanning/notater-for-studenter/ 

Ressurser i …

Forrige måned lagde vi en side for Ressurser i JUS1111. Denne måneden har vi laget samlesider for Ressurser i jus på UiO og Ressurser i informatikk på UiO, og planlagt en redaksjonsgruppe for 1. semester på Rettsvitenskap ved UiO. 

Neste måned skal den nye redaksjonsgruppen jobbe med de nye sidene for jusen, og lage en ny side Ressurser i EXPHIL03. Gruppen er åpen for alle, og vi håper så mange som mulig har lyst til å være med. Mer info om arbeidet kommer i nyhetsbrevet for november 2021. Neste måned eller i desember skal vi også å få informert om også Ressurser i … sin bruk av den åpne lisensen Creative Commons Navngivelse 4.0 Internasjonal.

Den enkleste måten å bidra på er å sende inn ressursene dine, eller bare oppfordre andre til å sende inn sine, ved å trykke på “Send inn dine ressurser”-knappen på prosjektsiden. Om du ønsker ansvaret for en egen side for ditt emne, ta kontakt med prosjektleder. Tobias kan nås på epost radeeven@folkeliggjort.no eller messenger m.me/radeeven

Prosjektside: https://folkeliggjort.no/utdanning/ressurser-i/ 

Jusutdanning – Folkeliggjort

Jusutdanning – Folkeliggjort er et prosjekt for å mer generelt folkeliggjøre jusutdanningen. Arbeidet vårt på UiO samler vi i det underordnede prosjektet Jus på UiO – Folkeliggjort, og så forsøker vi å få andre studiesteder med på egne underordnede prosjekter, samt dette mer overordnede prosjektet. I dette mer overordnede prosjektet hører det hjemme alt som flere studiesteder kan få nytte av. Det kan for eksempel være noe så enkelt som en bra guide på hvordan man bruker lovdata. 

Vi putter dette prosjektet inn i markedsføringsplanene våre, og forsøker å skape litt interesse gjennom 2 lørdags-innlegg neste måned. Alt arbeidet på dette prosjektet kommer til å skje gjennom arbeid på Jus på UiO – Folkeliggjort frem til vi får noe interesse fra andre studiesteder. 

Prosjektside: https://folkeliggjort.no/jusutdanning-folkeliggjort/ 

Jus på UiO – Folkeliggjort

Jus på UiO – Folkeliggjort har med UiO spesifikt å gjøre. Tanken er å ha et samlested hvor vi kan linke til alt som er relevant for akkurat jusen på UiO. Ikke bare for å linke til andres prosjekter, men også for at man som jusstudent skal slippe å navigere gjennom alle våre andre prosjekter og prosjektsider for å finne det som er relevant for akkurat seg. Per nå linker vi til samlesiden Ressurser i jus på UiO og til Notater for studenter. 

Vi har ikke planlagt noe arbeid med dette prosjektet annet enn det vi gjør for Ressurser i jus på UiO og Notater for studenter. Du kan likevel bidra. Her er det rom for all slags innovasjon.

Prosjektside: https://folkeliggjort.no/jus-pa-uio-folkeliggjort/ 

Jus – Folkeliggjort

Ja, denne måneden har vi begynt å folkeliggjøre jusen! Men hvor passer dette inn i resten av prosjektene våre? Ta en titt:

Nå med en egen side for “Jus – Folkeliggjort” kan vi vise til alt det vi allerede gjør for utdanning, samtidig som vi kan engasjere de som er interesserte i andre deler av jusen. Om prosjektet skal bli noe ut av må vi ha en prosjektleder, arbeidende medlemmer, og engasjement. Vi putter også dette prosjektet inn i markedsføringsplanene våre og krysser fingrene. Det vil ikke bli noe videre arbeid med dette prosjektet annet enn markedsføring før vi får inn mer interesse.

Om du brenner for tilgjengeliggjøring av jusen håper vi du har lyst til å inkludere og organisere deg gjennom oss. Hvis allerede sitter med et prosjekt som tilgjengeliggjør jusen, håper vi du vurderer å ta ansvar for å gjøre prosjektsiden vår til en bedre samleside. Hva hjelper det å tilgjengeliggjøre jusen hvis man ikke selv er tilgjengelig?

Prosjektside: https://folkeliggjort.no/jus-folkeliggjort/ 

Nyheter og oppdateringer

Arbeid med maskot (Oppdatering)

Silje har påtatt seg oppgaven å jobbe med designet til organisasjonen. Nå først er vi i arbeid med en maskot! Denne måneden har vi kommet frem til en mulig maskot. I nyhetsbrevet for november får du se denne og kanskje enda et alternativ, vi gleder oss! 

Har du lyst til å bidra med designet vårt, ta kontakt med silje på siljekrohne@folkeliggjort.no eller m.me/silje.krohne.

Statistikk (Oppdatering)

Denne måneden hadde vi 5777 (↑75%) visninger og 1379 (↑20%) brukere på nettsiden vår. Vi betaler enda ikke for noen reklame for nettsiden. De 5 mest sette sidene utenom forsiden var

 1. Ressurser i IN1000 Introduksjon til objektorientert programmering (879)
 2. Ressurser i IN1020 Introduksjon til datateknologi (703)
 3. Universitet og høyskole – Folkeliggjort (451)
 4. Ressurser i … (421)
 5. Notater for studenter (299)

Reklame (Oppdatering)

En viktig del av arbeidet vårt er å reklamere for formålet, medlemmene våre, og arbeidet deres. Da får flere nytte av prosjektene våre, og det blir enklere å få flere til å bidra og å rekruttere nye medlemmer. 

Denne måneden har vi lagt ut innlegg om Eksamenssvar for videregående, Universitet og høyskole – Folkeliggjort, Ressurser i …, Notater for studenter og Jus – folkeliggjort. Vi har fått mulighet til å dele innlegg om Universitet og høyskole – Folkeliggjort i 3 nye grupper, og deler dem nå i 4 grupper totalt. Vi har fått mulighet til å dele innlegg om Jus – Folkeliggjort i 3 nye grupper, og deler dem nå i 3 grupper totalt.

Denne måneden nådde vi 18 700 (↑50%) brukere, fikk 1 600 (↑45%) innleggsengasjement, 480 (↓5%) klikk inn på nettsiden vår, og 18 (↑600%) nye følgere på Facebook.

Denne måneden nådde vi 9825 (↑135%) brukere, og fikk 548 (↑20%) innleggsengasjement på Instagram.

Denne måneden nådde vi 78 brukere, og fikk 1 nye følger på LinkedIn. Vi betaler enda ikke for noen reklame på LinkedIn.

Du kan bidra til reklamen vår ved å like og dele innleggene våre på sosiale medier, og å bli støttende medlem. Å bli støttende medlem koster 500kr i året, og kontingenten din vil å gå til å dekke de faste utgiftene våre. Disse består per nå kun av reklame- og nettsidekostnader.

Du kan bidra!

Nå begynner vi å forlate oppstartsfasen, men vi er ikke ute av den helt enda. Vi mangler engasjementet! Det enkleste du kan gjøre er å

 • Like, dele og kommentere innleggene våre på Facebook, Instagram og LinkedIn
 • Invitere venner til å like sidene våre, så vi når så mange som mulig!
 • Bli med i nettsamfunnet vårt på Discord.
 • Bli støttende medlem (skjema til høyre på nettsidene våre), slik at vi kan dekke faste utgifter.
 • Oppfordre venner og familie som er opptatt av tilgjengelighet til å gjør det samme!

Nye innlegg om prosjektene våre kommer hver lørdag, og den 1. i hver måned kommer det innlegg om nyhetsbrevet vårt.

Enda bedre er det om du

 • Bidrar til et prosjekt.
 • Blir arbeidende medlem.
 • Tar over en prosjektlederstilling.
 • Starter ditt eget prosjekt!

Slå an en prat på Discord, post@folkeliggjort.no eller m.me/folkeliggjort (messenger). Skjema for å melde interesse om å bli medlem finner du i høyre kolonne på folkeliggjort.no. Medlemsmøtene (som er åpne for alle!) finner du nå hver mandag kl. 19:00-21:00 på Discord-tjeneren vår. Vi hjelper deg med å folkeliggjøre!

Nettside | Facebook | Discord | Instagram | LinkedIn | Epost

Takk for en flott måned! På gjensyn!
– Styret i Folkeliggjort


Posted

in

,

by

Tags: