Nyhetsbrev for september 2021!


Nettside | Facebook | Discord | Instagram | LinkedIn | Epost

Nyhetsbrev for september 2021!

Nyhetsbrevet er hvordan du kan være sikker på at du har fått med deg alt som har blitt gjort den siste måneden, og hva vi planlegger å gjøre i den neste! Denne måneden har vi blant annet publisert en ny versjon av Notater for studenter, og begynt å lage en maskot. God fornøyelse!

Innholdsfortegnelse

 1. Videregående – Folkeliggjort
  1. Nå ut til elever og elevråd
 2. Universitet og høyskole – Folkeliggjort
  1. Notater for studenter
  2. Jus – Folkeliggjort!
  3. Ressurser i …
 3. Nyheter og oppdateringer
  1. Link-tre på Instagram!
  2. Arbeid med ny maskot!
  3. Statistikk
  4. Reklame
 4. Du kan bidra!

Videregående – Folkeliggjort

Nå ut til elever og elevråd

Forrige måned begynte vi på en ny runde med markedsføring for “Videregående – Folkeliggjort”. Denne måneden har vi lagt ut enda 4 innlegg om prosjektet på sosiale medier, og fått lov til å dele innleggene våre i 3 nye grupper. Når vi nå reklamerer fremover, har vi 6 grupper vi kan dele i, og vi ser at vi har nådd enda flere denne runden. Mange har vist interesse i å bli medlem, og vi følger opp den interessen vi har fått. 

Vi håper vi klarer å engasjere de som nå har vist interesse. Erfaringene vi får fra denne runden kan vi ta med til neste runde, og da går det forhåpentligvis bedre. Målet er å skaffe noen som ønsker å ta over prosjektlederrollen. Neste runde blir ikke før etter vi har fokusert litt på “Universitet og høyskole – Folkeliggjort” fremover, men da planlegger vi å også pushe litt hardere på at elevrådene må engasjere seg. 

Nå som trafikken etter denne runden øker på videregående-sidene våre, er det også en tanke at vi kan bruke en sprettoppmeny for å samle inn interesse i å bidra til ulike fag. Her er det altså mye vi kan gjøre. Å nå ut til elever og elevråd er en forutsetning for videre arbeid med folkeliggjøringen av videregående, så det er flott å se at interessen og mulighetene øker.

Om du vil bidra eller er interessert i rollen som prosjektleder, ta kontakt med nåværende prosjektleder for “Videregående – Folkeliggjort”. Du finner mer info på prosjektsiden.

Prosjektside: https://folkeliggjort.no/videregaende-folkeliggjort/ 

Universitet og høyskole – Folkeliggjort

Notater for studenter

Vi har de to siste månedene jobbet med å klargjøre “Notater for studenter” til studiestart. Rent spesifikt har det vært vanskelig å med egen erfaring programmere et system hvor vi kan legge til, endre, fjerne, og vise frem notatene våre. Vi kunne lagt opp systemet til mer manuelt arbeid, og vi kunne lagt inn mindre arbeid, men det var viktig for oss å ha et system som ikke var “for dårlig” når vi nå endelig kan begynne å samle inn notater.

Det nye systemet tar vare på beskrivelser for hvert notat, som du ser når du trykker på navnet til notatet. Det er nå også enklere for oss å endre et notat. Du finner det nye notatsystemet på prosjektsiden, og på GitHub. Nå som systemet er på GitHub, kan hvem som helst som er interessert lage en “gren” av systemet, og sende inn forslag til endringer og forbedringer.

Grunnen til at vi i det hele tatt vil ha vårt eget notatsystem, er at vi deler notater på en annen måte enn de løsningene som finnes i dag. FileFora selger bruksretten til notater. StuDocu sine notater er gratis frem til de blir så så populære, og gir deg bare en bruksrett. Ingen av disse tjenestene tillater deg å f.eks. jobbe videre med et notat, og så utgi det på nytt. Vi vil dele notater med en åpen åndsverk-lisens, slik at alle som ønsker kan bruke de notatene de finner på nettsidene våre slik de vil. Lisensen vi har valgt er Creative Commons Navngivelse 4.0 Internasjonal.

Neste måned kommer vi til å informere om hvordan det vi deler bruker denne lisensen på nettsidene til Notater for studenter og Ressurser i …, og legge inn de notatene vi mottar etterhvert som vi nå begynner å markedsføre “Universitet og høyskole – Folkeliggjort”. Om du vil bidra, ta kontakt med prosjektleder. Du finner mer info på prosjektsiden.

GitHub: github.com/folkeliggjort/notater-for-studenter

Prosjektside: https://folkeliggjort.no/utdanning/notater-for-studenter/ 

Jus – Folkeliggjort

Neste måned begynner vi på arbeidet med å folkeliggjøre jussen. Tobias (radeeven@folkeliggjort.no) har begynt på master i jus ved UiO. Han har i den anledning interesse i å få orden på hvilke ressurser man som jusstudent har bruk for og tilgang på, og ønsker å, i løpet av utdanningen og yrkeslivet, folkeliggjøre jussen. Det er ikke for tidlig å formulere et skjelett for hvordan en folkeliggjøring av jussen kan se ut.

Vi kommer ikke til å produsere noe annet enn “Ressurser i …”-sider i den nærmeste fremtid, men i markedsføringen av sidene våre er det fint å vise andre hvordan de kan være med på å tilgjengeliggjøre jussen. Dette er ganske svevende skrevet og forklart, men følg med fremover om jus er noe som interesserer deg. Så lover vi en nærmere forklaring og en prosjektside i nyhetsbrevet for oktober 😉

Ressurser i …

I anledning Jus – Folkeliggjort kommer det en ferdig side for Ressurser i JUS1111. Om du ønsker en “Ressurser i …”-side for ditt emne, ta kontakt med prosjektleder, send inn notater, eller bare meld interesse i Discord-tjeneren vår eller gjennom et annet kontaktpunkt. 

Prosjektside: https://folkeliggjort.no/utdanning/ressurser-i/ 

Nyheter og oppdateringer

Link-tre på Instagram! (Nyhet)

Du kan bare ha 1 link i instagram-biografien din, og dette fører til en helt spesifikk problemstilling: hvordan sender man folk til alle de ulike sidene sine? Vel, nå i instagram-biografien vår, finner du en link til linktr.ee/folkeliggjort. Del gjerne denne linken med folk når du forteller dem om folkeliggjort, så har de alle kontaktpunktene våre på ett sted.

Dette er også det første stedet vi har gjort det enkelt for folk å sende oss pengegaver. Å skaffe en bedre økonomi er en av de tingene vi har på agendaen fremover. Meld interesse om dette er noe du kan hjelpe oss med!

Arbeid med maskot! (Nyhet)

Silje (siljekrohne@folkeliggjort.no) har påtatt seg oppgaven å jobbe med designet til organisasjonen. Nå først er vi i arbeid med en maskot! Hun jobber med å lære seg et digitalt tegneverktøy, og arbeider med å utvikle en rekke alternativer. Så skal vi i løpet av halvåret bli ferdig med et endelig design og en bruksguide. 

Med hovedsakelig skjermbilder av nettsider på de sosiale mediene våre, har vi bruk for litt mer hyggelig og uformelt innhold. Fra den stilen og de designideene Silje har vist oss til nå, er vi sikre på at dette blir en suksess! Har du lyst til å bidra med designet vårt, ta kontakt med silje på siljekrohne@folkeliggjort.no eller m.me/silje.krohne

Statistikk (Oppdatering)

Denne måneden hadde vi 3305 (↑125%) visninger og 1144 (↑85%) brukere på nettsiden vår. Vi betaler enda ikke for noen reklame for nettsiden. De 5 mest sette sidene utenom forsiden var

 1. Ressurser i IN1000 Introduksjon til objektorientert programmering (461)
 2. Ressurser i IN1020 Introduksjon til datateknologi (406)
 3. Plan for karakterer (245)
 4. Notater for videregående (210)
 5. Ressurser i IN1050 Introduksjon til design, bruk, interaksjon (175)

Reklame (Oppdatering)

En viktig del av arbeidet vårt er å reklamere for formålet, medlemmene våre, og arbeidet deres. Da får flere nytte av prosjektene våre, og det blir enklere å få flere til å bidra og å rekruttere nye medlemmer. Denne måneden har vi lagt ut innlegg om “Egen bruk av tid”, “Plan for karakterer”, “Notater for videregående”, og “Oppgaver for videregående”. Vi har fått tillatelse til å dele innlegg om “Videregående – Folkeliggjort” i 3 nye Facebook-grupper, og deler dem nå i 6 totalt. 

Denne måneden nådde vi 12 200 (↑30%) brukere, fikk 1 100 (↑180%) innleggsengasjement, 510 (↑500%) klikk inn på nettsiden vår, og 3 nye følgere på Facebook.

Denne måneden nådde vi 3840 (↑60%) brukere, og fikk 685 (↑50%) innleggsengasjement på Instagram.

Denne måneden nådde vi 47 brukere, og fikk 4 nye følgere på LinkedIn. Vi betaler enda ikke for noen reklame på LinkedIn.

Du kan bidra!

Nå begynner vi å forlate oppstartsfasen, men vi er ikke ute av den helt enda. Vi mangler engasjementet! Det enkleste du kan gjøre er å

 • Like, dele og kommentere innleggene våre på Facebook, Instagram og LinkedIn
 • Invitere venner til å like sidene våre, så vi når så mange som mulig!
 • Bli med i nettsamfunnet vårt på Discord.
 • Bli støttende medlem (skjema til høyre på nettsidene våre), slik at vi kan dekke faste utgifter.
 • Oppfordre venner og familie som er opptatt av tilgjengelighet til å gjør det samme!

Nye innlegg om prosjektene våre kommer hver lørdag, og den 1. i hver måned kommer det innlegg om nyhetsbrevet vårt.

Enda bedre er det om du

 • Bidrar til et prosjekt.
 • Blir arbeidende medlem.
 • Tar over en prosjektlederstilling.
 • Starter ditt eget prosjekt!

Slå an en prat på Discord, post@folkeliggjort.no eller m.me/folkeliggjort (messenger). Skjema for å melde interesse om å bli medlem finner du i høyre kolonne på folkeliggjort.no. Medlemsmøtene (som er åpne for alle!) finner du nå hver mandag kl. 19:00-21:00 på Discord-tjeneren vår. Vi hjelper deg med å folkeliggjøre!

Nettside | Facebook | Discord | Instagram | LinkedIn | Epost

Takk for en flott måned! På gjensyn!
– Styret i Folkeliggjort