Nyhetsbrev for mai 2021


Nettside | Facebook | Discord | Instagram | LinkedIn | Epost

Nyhetsbrev for mai 2021!

Nyhetsbrevet er hvordan du kan være sikker på at du har fått med deg alt som har blitt gjort den siste måneden, og hva vi planlegger å gjøre i den neste! Denne måneden har vi blant annet fått 3 nye medlemmer, og endelig lagt ut prosjektet “Oppgaver for videregående”! Neste måned kommer vi til å jobbe mye med å engasjere nye medlemmer, dele ressurser, og å gjøre det enda enklere å bidra! God sommer, og god fornøyelse!

Innholdsfortegnelse

 1. Videregående – Folkeliggjort
  1. Nå ut til elever og elevråd
  2. Oppgaver for videregående
 2. Universitet og høyskole – Folkeliggjort
  1. Ressurser i …
  2. Notater for studenter
 3. Nyheter og oppdateringer
  1. Nye medlemmer!
  2. Oppdatering av nettsiden
  3. Statistikk
 4. Du kan bidra!

Videregående – Folkeliggjort

Nå ut til elever og elevråd

Forrige måned nådde vi ut til elevrådene i Agder og Innlandet. Denne måneden fulgte vi opp responsene vi fikk. Det har vært en del interesse, og vi har planlagt et møte med elevrådsstyret til Vinstra videregående skole neste måned. 

Det er dessverre stor forskjell fra skole til skole på hvor enkelt det er å få tak i elevrådet, så vi har ikke kunne nådd ut til så mange som vi har lyst til. Sørg for at din skole har en bra side om elevrådet på nettsidene sine! Det gjelder enten du er foresatt, ansatt eller går på videregående selv! Vi vil trekke frem Gjøvik videregående skole som et god eksempel (se siden deres her), og Sentrum videregående skole som et dårlig eksempel. (de har ingen side om elevrådet)

Oppgaver for videregående

Denne måneden arbeidet Silje med å dele notater og oppgaver for videregående skole! Oppgavene ligger nå publisert på nettsidene våre, og du kan sjekke dem ut her: https://folkeliggjort.no/utdanning/vgs/oppgaver-for-videregaende/

Dette er et viktig skritt på veien mot delingskulturen folkeliggjort arbeider for. Målet med prosjektet er å skape en stor bank med oppgaver og notater fra diverse videregåendeelever. Vi studenter må hjelpe hverandre, og har du lyst til å dele dine egne dokumenter kan du alltid kontakte oss i Folkeliggjort. 

Universitet og høyskole – Folkeliggjort

Ressurser i …

Denne måneden har Kjetil Omang (ketimom@folkeliggjort.no) laget egen side for Ressurser i IN1150 ved UiO, og delt flere ressurser i IN1150 og IN1010. Siden hans kan du finne her. Også to andre medlemmer har begynt på å dele ressurser i emnene sine. Philip Lo (philip@folkeliggjort.no) går gjennom og jobber med ressursene sine for bachelor i pedagogikk, og Thuy Nguyen (thuy@folkeliggjort.no) jobber med å renskrive notatene og sammendragene fra emnene sine.

Mange av oss har til nå laget “semesterspesifikke” sider, det vil si sider som har navnet på semesteret i tittelen. Men det flotte med prosjektet “Ressurser i …” er jo nettopp det at man kan ta vare på gode ressurser fra flere semestre! I løpet av sommeren skal vi derfor jobbe med å gjøre dette prosjektet til et enda bedre hjem for ressurser i emnene dine. Ta kontakt om du vil bidra!

Notater for studenter

Notater for studenter er et flott prosjekt, men det er for vanskelig å sende inn notatene sine. Denne måneden lagde vi derfor et skjema du kan fylle ut for å få notatene dine på nettsidene våre. Du finner skjemaet her, og på prosjektsiden til “Notater for studenter”. Fyll ut skjemaet for hvert av notatene dine, og be medstudentene dine gjøre det samme! 

Neste måned kommer vi til å legge inn resten av notatene vi har jobbet med dette semesteret, og gjøre et lite arbeid for å få flere notater inn på sidene våre. Notater for studenter er et flott prosjekt, og det kommer definitivt til å bli prioritert denne sommeren. 

Prosjektside: https://folkeliggjort.no/utdanning/notater-for-studenter/ 

Nyheter og oppdateringer

Nye medlemmer! (Nyhet)

Denne måneden fikk vi 3 nye medlemmer! Ønsk velkommen Kjetil Omang (ketimom@folkeliggjort.no), Thuy Nguyen (thuy@folkeliggjort.no) og Philip Lo (philip@folkeliggjort.no)! Kjetil sin side for Ressurser i IN1150 ved UiO er på top 5 mest sette sider denne måneden, og Thuy og Philip er godt i gang med å få delt ressurser fra emnene sine. Nå er vi 8 aktive medlemmer!

Oppdatering av nettsiden (Nyhet)

Kyrre (kyrreh@folkeliggjort.no)  og Christian (tacheos@folkeliggjort.no) har oppdatert utseende til nettsidene våre, og Tobias (radeeven@folkeliggjort.no) har lagt inn en discord-funksjon. De har startet med å oppdatere nettsidens startside. Det ble prioritert for å forbedre førsteinntrykket. Du finner blant annet en ny logo øverst til venstre. Fremover skal det jobbes med å lage en side med en guide, slik at folk som vil bidra til organisasjonen eller prosjekter kan få en oversikt over hvordan å gjøre det. 

Statistikk (Oppdatering)

En viktig del av arbeidet vårt er å reklamere for formålet, medlemmene våre, og arbeidet deres. Da får flere nytte av prosjektene våre, og det blir enklere å få flere til å bidra og å rekruttere nye medlemmer. Her er hva vi fikk til denne måneden:

Denne måneden hadde vi 2235 sidevisninger og 821 (180 flere enn forrige måned!) på nettsiden vår. Vi betaler enda ikke for noen reklame for nettsiden. De 5 mest sette sidene utenom forsiden var

 1. Ressurser i IN1010, IN1030 og IN1060 ved UiO 2021V
 2. Eksamensoppgaver i Informasjonsteknologi 1 REA3014 muntlig-praktisk eksamen
 3. Ressurser i IN1150 v2021
 4. Eksamensoppgaver i Informasjonsteknologi 2 REA3016 muntlig-praktisk eksamen
 5. Ressurser i …

Denne måneden nådde vi 6467 brukere, fikk 420 innleggsengasjement, 69 klikk inn på nettsiden vår, og 1 ny følger på Facebook.

Denne måneden nådde vi 676 brukere, og fikk 135 innleggsengasjement på Instagram.

Denne måneden nådde vi 52 brukere og fikk 3 nye følgere på LinkedIn. Vi betaler enda ikke for noen reklame på LinkedIn.

Du kan bidra!

Vi er fortsatt i en oppstartsfase, så alle bidrag har ekstra mye å si. Du kan bidra ved å

 • Like, dele og kommentere innleggene våre på Facebook, Instagram og LinkedIn. 
 • Invitere venner til å like sidene våre, så når vi så mange som mulig!
 • Vise interesse i ett av prosjektene våre (vi har arbeidsoppgaver til deg!)
 • Bli med i Discord-serveren vår!
 • Bli medlem!
 • Starte ditt eget prosjekt!

Slå an en prat på post@folkeliggjort.no eller m.me/folkeliggjort (messenger). Skjema for å melde interesse om å bli medlem finner du i høyre kolonne på folkeliggjort.no, og medlemsmøtene (som er åpne for alle!) finner du hver søndag kl.18:00-20:00 på Discord-serveren vår.

Nettside | Facebook | Discord | Instagram | LinkedIn | Epost

Takk for en flott måned! På gjensyn!

– Styret i Folkeliggjort


Posted

in

,

by