Nyhetsbrev for januar 2021


Nyhetsbrev for januar 2021!

Nyhetsbrevet er hvordan du kan være sikker på at du har fått med deg alt som har blitt gjort den siste måneden, og hva vi planlegger å gjøre i den neste. Mye har skjedd denne måneden, både for videregående og høyere utdanning. Denne måneden endrer vi dessuten formatet til nyhetsbrevet. Nå er det lettere å følge med på de prosjektene som betyr mest for deg! God fornøyelse!

Innholdsfortegnelse

 1. Videregående – Folkeliggjort
  1. Oppgavebesvarelser fra dramalinja
  2. Nå ut til elevråd
  3. Egen bruk av tid
 2. Universitet og høyskole – Folkeliggjort
  1. “Ressurser i …”
  2. Notater for studenter
 3. Nyheter og oppdateringer

Videregående – Folkeliggjort

Oppgavebesvarelser fra dramalinja

Denne måneden publiserte vi første steg i det som til slutt kommer til å bli kalt “Oppgaver for videregående”. Silje (siljekrohne@folkeliggjort.no) lastet opp mange oppgavebesvarelser fra programfagene hun hadde ved dramalinja, og laget en nettside for dem. Behovet for oppgaveeksempler og andre sine refleksjoner er spesielt lite møtt i programfagene. Få oppgavebesvarelser for programfag ligger tilgjengelig for offentligheten, så å øke tilgangen på disse var et naturlig sted å starte. 

Videre kommer vi til å lage en egen prosjektside kalt “Oppgaver for videregående”, som linker til egne sider for alle fag vi mottar oppgaver i. Det skal sies at det allerede finnes noen liknende tjenester for dette: daria.no og studienett.no, men vi har planer om et enda bedre system! Om vi får rekruttert noen til å begynne på dette arbeidet, begynner det allerede neste måned. Som alltid, ta kontakt om du er interessert!

Prosjektside: https://folkeliggjort.no/utdanning/oppgavebesvarelser-fra-dramalinja/

Nå ut til elevråd

Noe av det vi vil få mest igjen av, er å nå ut til elevene rundt om i norge. Prosjektene våre hjelper ingen om de ikke vet at de eksisterer. Vi har gjort et arbeid for å skaffe oss kontaktinformasjon til elevrådene i Agder, og denne måneden sendte vi epost for å komme i kontakt med dem. 

Neste måned følger vi opp disse epostene, og begynner på elevrådene i Innlandet. Om du går på videregående, be elevrådet ditt ta kontakt med oss!

Egen bruk av tid

Hvert halvår starter Tobias (radeeven@folkeliggjort.no) på et nytt “Egen bruk av tid”-ark. Det er en flott anledning til å fikse opp i litt feil, og legge til funksjonalitet. For dette halvåret fikset vi på noen formler, og gjorde “veilederen” for jevnt arbeid med eksamen mye mer omfattende. Endringene er illustrert under, og du kan kjenne på dem selv ved å klikke deg inn på regnearket via prosjektsiden.

Før:

Etter:

Prosjektside: https://folkeliggjort.no/utdanning/egen-bruk-av-tid/

Universitet og høyskole – Folkeliggjort

Ressurser i …

“Ressurser i …” har endelig fått sin egen prosjektside! Dette er et prosjekt for å enkelt dele notater og dokumenter for emnene sine på en felles side. Vi hjelper studenter fra et gitt semester til å dele notater og andre dokumenter for emnene sine, og putter det på en felles side. Nå i januar lagde Tobias (radeeven@folkeliggjort.no) en side for emnene IN1000, IN1030 og IN1060 ved UiO (Universitetet i Oslo), og Kyrre (kyrreh@folkeliggjort.no) en side for emnene EN-157-1 og EN-158-1 ved UiA (Universitetet i Agder).

Dette prosjektet imøtekommer en stor etterspørsel. Vi la ut første sida til prosjektet: “Ressurser i IN1000, IN1020 og IN1050 ved UiO 2020H” i september 2020, og uten mye reklame fikk den 1000 visninger. Neste måned skal vi reklamere for de nye sidene våre, og følge opp andre som også vil dele notatene sine.

Prosjektside: https://folkeliggjort.no/utdanning/ressurser-i/

Notater for studenter

“Notater for studenter” har fått sin egen prosjektside, og har blitt arbeid en del mer med. Du kan se på koden til systemet her (<– link), og du kan se den fungerende prototypen på prosjektsiden. 

Det var planlagt å slippe første versjon av systemet til dette prosjektet “nå over nyåret”, men det gjenstår fortsatt litt småting. Før vi kan ta i bruk systemet, må vi programmere inn en måte å sende inn systemet til nettsiden automatisk, og finne en måte å tvinge nettleseren til å oppdatere systemet selv om den har mellomlagret det. Om du kan noe om web-utvikling, ta kontakt med Tobias på radeeven@folkeliggjort.no eller m.me/radeeven (messenger).

Prosjektside: https://folkeliggjort.no/utdanning/notater-for-studenter/

Nyheter og oppdateringer

Vi har fortsatt Facebook!

Det er gjennom Facebook-sida vår at vi når ut til folket! Nytt av denne måneden, er at vi i styret har bestemt oss for å legge ut og sponse et innlegg hver uke. Om du blir støttende medlem, legger vi kontingenten du betaler inn i denne potten. 

Denne måneden nådde vi 3500 brukere, fikk 379 innleggsengasjement, 39 klikk inn på nettsiden, og 5 nye følgere. Følg med og bidra ved å like, dele, kommentere og invitere!

Facebook: https://facebook.com/folkeliggjort/

Vi har fortsatt LinkedIn!

Denne måneden nådde vi 186 brukere, og fikk 2 nye følgere på LinkedIn. Også her hadde det bidratt masse om du tok deg tid til å like, dele, kommentere eller invitere!

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/folkeliggjort/

Medlemsmøter!

Vi har digitale medlemsmøter hver søndag fra 18:00-20:00 (med unntak). Om du lurer på hva det vil si å være medlem i Folkeliggjort, eller bare vil se hva vi driver med, er du hjertelig velkommen. Send oss en melding, så inkluderer vi deg!

Alle bidrag hjelper fortsatt!

Nå er vi en oppstartsfase, så alle bidrag har ekstra mye å si. Du kan bidra ved å

 • Vise interesse i ett av prosjektene våre (vi har arbeidsoppgaver til deg!)
 • Starte ditt eget prosjekt!
 • Bli medlem!
 • Like, dele og kommentere innleggene våre på Facebook og LinkedIn. 
 • Invitere venner til å like sidene våre, så når vi så mange som mulig!

Slå an en prat på post@folkeliggjort.no eller m.me/folkeliggjort (messenger). Skjema for å melde interesse om å bli medlem finner du i høyre kolonne på folkeliggjort.no

Takk for oppmerksomheten! På gjensyn!

– Styret i Folkeliggjort


Posted

in

,

by