Nyhetsbrev for februar 2021


Nettside | Facebook | Discord | LinkedIn | Epost

Nyhetsbrev for februar 2021!

Nyhetsbrevet er hvordan du kan være sikker på at du har fått med deg alt som har blitt gjort den siste måneden, og hva vi planlegger å gjøre i den neste! Denne måneden har vi endelig lansert første versjon av “Notater for studenter”, og laget en egen tjener på nettsamfunn-programmet Discord! Det har også blitt jobbet litt med videregående, og som vanlig er det mange muligheter for å bidra. God fornøyelse!

Innholdsfortegnelse

 1. Videregående – Folkeliggjort
  1. Notater for videregående
  2. Nå ut til elever og elevråd
 2. Universitet og høyskole – Folkeliggjort
  1. “Ressurser i …”
  2. Notater for studenter
 3. Nyheter og oppdateringer
  1. Vi har Discord!

Videregående – Folkeliggjort

Oppgaver for videregående Notater for videregående

Arbeidet med Oppgaver for videregående kommer ikke til å bli begynt på denne måneden heller, med mindre noen melder seg. Vi har prioritert Notater for videregående, og her gjenstår det et fil-flyttings-arbeid og et oppussingsarbeid. Sidene bør være både enklere å forstå og mer fremtidssikre. Notater i Fysikk 2 har allerede blitt oppdatert, så her er en illustrasjon av hvordan de nye sidene kan se ut.

Før:

Etter:

Prosjektside: https://folkeliggjort.no/utdanning/notater-for-videregaende/ 

Nå ut til elever og elevråd

Denne måneden har vi fulgt opp opp eposter til elevrådene i Agder, og arbeidet med reklamemateriell og innhold som elevrådene kan vise til elevene. Dette er noe de vi kom i kontakt med fra elevrådene etterspurte, og noe vi får bruk for senere. Simen (simsim@folkeliggjort.no) har blitt medlem, og skal sørge for at innholdet vi lager blir vist på sin videregående skole. Neste måned gjør vi ferdig innholdet, og begynner eventuelt på å nå ut til et nytt fylke. Du kan bidra ved å ta kontakt, så hjelper vi dere med å informere om oss!

Universitet og høyskole – Folkeliggjort

Notater for studenter

Endelig har vi fått lansert første versjon av “Notater for studenter”! Dette er et viktig steg i folkeliggjøringen av høyere utdanning. På prosjektsiden kan du med 2 klikk og på én side finne notater i alle emner fra alle universiteter. (så lenge noen har sendt dem inn til oss) Dette prosjektet har vi skrevet mye om, vi legger ved det vi har skrevet på Facebook- og prosjektsiden under.

Systemet er langt fra perfekt. Om du har ferdigheter i programmering/utvikling har du mye du kan bidra med! Det er linket til kildekoden nederst på siden, og du vet hvor du finner oss om du ser at du kan bidra eller har noen gode ideer!

Prosjektside: https://folkeliggjort.no/utdanning/notater-for-studenter/

Fra prosjektsiden:

Leter du etter notater for studenter? Her legger vi ut alle notatene vi mottar fra studenter i hele Norge. Notater for studenter er et viktigt steg i folkeliggjøringen av universitet og høyskole, og handler om å bygge en delingskultur. Om vi vil ha gode læringsressurser, må vi legge inn et arbeid i å dele og forbedre dem. Notater skriver alle og er enkle å dele, så de er et godt sted å starte. Fordypninger og fortetninger av stoff har en plass i høyere utdanning, og blir sjeldent prioritert i undervisningstilbudet. Det er på tide at vi tar saken i egne hender!

Fra Facebook:

Er du student? Leter du etter notater? Sjekk ut prosjektet “Notater for studenter”! 

Fortetninger og fordypninger av stoff fortjener en større rolle i høyere utdanning. Hundrevis av studenter noterer fra samme undervisning… Hvorfor skal hvert kull begynne med blanke ark? Gruppelærere arbeider med og deler ressurser som bare varer et semester… Er ikke disse like relevante i det neste? 

På “Notater for studenter” lever notater evig. Du kan til og med dele notatene dine mens du skriver dem! Sjekk det ut, og ta kontakt så hjelper vi deg med å dele arbeidet ditt!

Ressurser i …

Du kan bidra til Ressurser i … ved å lage en egen side for emnene dine. Ta kontakt, så hjelper vi deg med å få delt arbeidet ditt! Denne måneden har vi skrevet litt om prosjektet på prosjektsiden til “Notater for studenter”. Disse to prosjektene komplementerer hverandre, så det er viktig å synliggjøre hvor det ene slutter og det andre begynner. Ressurser i … er for å kunne gi så grundige guider og så grundig hjelp som mulig for hvert emne, og Notater for studenter er for å gjøre gode læringsressurser så lett tilgjengelig og enkle å dele som mulig.

Prosjektside: https://folkeliggjort.no/utdanning/ressurser-i/

Nyheter og oppdateringer

Vi har Discord! (Nyhet!)

Denne måneden skaffet vi oss en Discord-server! Her har Simen (simsim@folkeliggjort.no) lagt inn en del arbeid for å gjøre den så nyttig som mulig. Discord er en applikasjon for å bygge nettsamfunn. En Discord-server består av tekst- og stemme-kanaler med forskjellige kategorier og emner. Blir du med på discord-serveren vår, er du alltid bare et par klikk unna potensielle samarbeidspartnere og likesinnede. Alle er velkomne!

Discord: https://discord.gg/DCewRmSVWS  

Medlemsmøter foregår nå på Discord! (Nyhet!)

Vi har digitale medlemsmøter hver søndag fra 18:00-20:00 i møterommene på Discord-serveren vår. (med mindre noe annet blir sagt) Om du lurer på hva det vil si å være medlem i Folkeliggjort, eller bare vil se hva vi driver med, er du hjertelig velkommen. Send oss gjerne en melding om at du kommer på forhånd, så kan vi legge inn litt ekstra arbeid i å inkludere deg!

Discord: https://discord.gg/DCewRmSVWS  

Vi har fortsatt Facebook! (Oppdatering)

Det er gjennom Facebook-sida vår at vi når ut til folket! Denne måneden nådde vi 1432 brukere, fikk 114 innleggsengasjement, 22 klikk inn på nettsiden, og 3 nye følgere. Følg med og bidra ved å like, dele, kommentere og invitere!

Facebook-siden vår har dessverre ikke så mye vekst som vi kunne ønske, rett og slett fordi vi ikke har en så alt for stor “fanklubb” som liker og deler innleggene våre enda. Vurder å sette av litt tid til å like innleggene våre som kommer ca. hver lørdag kl. 10, spesielt nå som vi har lite reklamebudsjett. Vi legger merke til og setter pris på dere, og lover å legge inn enda mer arbeid for å få mer engasjement på sosiale medier!

Facebook: https://facebook.com/folkeliggjort/

Vi har fortsatt LinkedIn! (Oppdatering)

Vi gjør vårt beste for at du stolt kan dele oss med nettverket ditt! Denne måneden nådde vi 131 brukere, og fikk 3 nye følgere på LinkedIn. Også her hadde det bidratt masse om du tok deg tid til å like, dele, kommentere eller invitere!

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/folkeliggjort/

Alle bidrag hjelper fortsatt! (Påminnelse)

Vi er fortsatt i en oppstartsfase, så alle bidrag har ekstra mye å si. Du kan bidra ved å

 • Like, dele og kommentere innleggene våre på Facebook og LinkedIn. 
 • Invitere venner til å like sidene våre, så når vi så mange som mulig!
 • Vise interesse i ett av prosjektene våre (vi har arbeidsoppgaver til deg!)
 • Bli medlem!
 • Starte ditt eget prosjekt!

Slå an en prat på post@folkeliggjort.no eller m.me/folkeliggjort (messenger). Skjema for å melde interesse om å bli medlem finner du i høyre kolonne på folkeliggjort.no

Nettside | Facebook | Discord | LinkedIn | Epost

Takk for en flott måned! På gjensyn!

– Styret i Folkeliggjort


Posted

in

,

by